Nem okoz allergiát a viszkóz méteráru

viszkóz méteráru

A természetes alapanyagokból készült szövetek különleges helyet foglalnak el a modern méteráru választékban, mivel hatalmas számú előnnyel járnak az emberi egészség szempontjából. A pamut futter sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Itt feltétlenül meg kell említeni a higiéniát és az antibakteriális hatást, aminek köszönhetően biztonságos az egészségre nézve. A hipoallergén és természetes összetétele nem okoz allergiát a túlérzékeny embereknél.

A pamut futter jó vízálló képességgel rendelkezik, így jól felszívja a nedvességet és ezáltal kényelmet nyújt. A hőátadás szabályozása révén tökéletesen megtartja a hőt, lehetővé téve, hogy a test “lélegezzen”. Ezen kívül ez a fajta szövet végtelenül tartós és a megfelelő gondoskodás mellett, nagyon hosszú ideig megőrzi a tulajdonságait és megjelenését. A rugalmas szálak révén, az anyag jól nyúlik és nem veszíti el az alakját. Nem elhanyagolható tényező a pamut futter megfizethető költsége sem, hiszen gyakorlatilag bárki megengedheti magának, hogy ebből készült termékeket vásároljon. Egy francia vegyészmérnök volt az első, aki rájött, hogyan lehet a fát textilszálakká alakítani. Neki köszönhetően született meg a XIX. században a viszkóz méteráru elődje. A találmány annyira sikeres volt, hogy több mint száz évvel később ez az anyag még mindig népszerű. A gyártási technológiától függően, különféle fajtái létezhetnek és általában ruhákat, különféle textíliákat készítenek belőle. A viszkóz méteráru fizikai és mechanikai tulajdonságai a fonal képzés módjától függenek. Az anyag lehet fényes vagy matt, sűrű vagy könnyű, texturált vagy sima.

Előnyei között kimagaslik a puhaság és a kellemes tapintás, valamint, hogy télen meleg, nyáron pedig hűvös érzetet nyújt. A szövet nem fejt ki statikus elektromosságot. A szálak könnyen festhetőek bármilyen élénk színre. A festési technológia magába foglalja a festéknek közvetlenül a fonalba történő bevezetését. A megfelelően módon festett szövet nem fakul ki. A viszkóz méteráru könnyebb, mint a pamut társa. A pamuthoz viszonyítva pedig kétszer annyi nedvességet képes felszívni.

Author: admin