Különleges whisky speciális alkalomra

különleges whisky

A párja szenvedélyesen gyűjti a nem mindennapi italokat? Ezek között vannak idősebb italfajták is? Esetleg olyanok, amik vagyonokat érnek? Egy különleges whisky meglepetésnek kiváló választás, főleg azoknak, akik élnek-halnak a szokatlan alkoholokért. Az égetett szesz készítésének alapja és első mozzanata a kiváló minőségű anyagok beszerzése.

Ezt követi az úgynevezett malátázás, majd ezután kerül sor az erjesztésre. A különleges whisky aromáit elsősorban a felhasznált gabonafajták és az érlelési idő adja meg. Az alkohol megfelelő körülmények között tartva több száz évig is tökéletesen megőrzi az ízjegyeit.

A világ legidősebb whiskyje kb. 210-250 éves. Természetesen nemcsak a korából adódóan lehet egy égetett szesz egyedi. A különleges whisky variációk tárháza manapság már végtelen. Az árakat megszabja a felhasznált alapanyag nívóssága, az érlelés és eltartás ideje, a gabona fajtája, valamint a tárolás módja is. Születésnapra vagy egy kivételes eseményre ajándéknak is ideális egy különleges whisky.

Author: seditor