A féltengely felújítás szükségességét számos hibajelzés teszi egyértelművé

féltengely felújítás

A tököli székhelyű Grantech elnevezést viselő cég szolgáltatásai közé tartozik a mechanikus és szervos kormányművek, a féltengelyek és a kardántengelyek szervizelése, cseréje, akárcsak a lézerhegesztés és gravírozás, a lég- és klímatechnika karbantartása, sőt a vízellátási, a csatornázási, a fűtésszerelési feladatok ellátása is. Igen gyakori a féltengely felújítás és nemcsak személyautók, tehergépkocsik esetében, hanem SUV-oknál, kamionoknál, autóbuszoknál, munkagépeknél és quadoknál egyaránt. A féltengely felújítás elvégzését követően, minimum 6 hónap garanciát nyújt a vállalat a szolgáltatásaira. Az árajánlat nyújtása, az igénylést követően a lehető legrövidebb időn belül bekövetkezik, a javítási idő pedig garantáltan gyors.

A gépjármű vezetője a féltengely felújítás szükségességét könnyen és időben észre tudja venni, amennyiben figyel a hibajelzésekre. Felújításra lesz szükség, amennyiben gázadásnál, kormányozásnál kattogó vagy ropogó hangok jelentkeznek, de erre utal a bizonyos fordulatszámoknál vagy sebességeknél az autó remegése is. A zajok a fordulatszám függvényében a féltengely hibája miatt hallhatóak, ezek frekvenciája a fordulatszám vagy a sebesség változásával párhuzamosan alakul ki. Ugyancsak féltengely felújítás kell akkor is, ha szivárog az olaj, vagy gázadás és terhelés mellett vibrál, dübörög a jármű. A kormányzási nehézségek is utalhatnak a féltengely felújítás nélkülözhetetlenségére, mert nem mindig a kormányrendszer meghibásodása okozza ezeket a problémákat.

Az Opel kormánymű felújítás, hibák esetén erősen ajánlott

Amennyiben a jármű irányítási rendszere nem működik megfelelően, lehetséges, hogy azt a féltengely hibája okozza, de előfordul az is, hogy sajnos magában a kormányrendszerben van a hiba. A vállalat ezzel a problémával is foglalkozik, különös tekintettel az Opel kormánymű felújítás terén, de más gyártmányú járművek esetében is hatékony segítséget tudnak nyújtani. Ezen a területen is érdemes a hibajelenségekre figyelni, mivel ezek jelzik, hogy valamilyen gond van kialakulóban és nem érdemes elodázni az Opel kormánymű felújítás elvégzését a biztonságos közlekedés érdekében. A leginkább gyakori hibajelzés a nehézkes kormányozás, ilyenkor a kormánykerék elfordítása nehéz, komolyabb erőt kell kifejteni hozzá. Az is gondot jelez, ha a kormánykerék nem forog egyenletesen, hanem akadozik, akárcsak az is, hogy a holtjáték megnő és nem reagál azonnal a mozdulatokra.

Az Opel kormánymű felújítás sürgőssé válik abban az esetben, amennyiben a szervokormány nem működik, esetleg csak gyengén segít rá. Az ilyen szituációk sajnos hirtelen következnek be, a kormánykerék forgása váratlanul válik nehézzé és zaj is hallatszik a szivattyúházból, ami megijesztheti a vezetőt és ez fokozottan balesetveszélyes helyzeteket okozhat. Éppen ezért, amennyiben az Opel kormánymű felújítás szükségessége felmerül, ajánlott mielőbb szakemberhez fordulni, a probléma elhárítása érdekében. Az Opel kormánymű felújítás elvégzését követően újra biztonságos lesz a személygépkocsi részvétele a közlekedésben, legalábbis ami a gépjármű ezen műszaki állapotát illeti, hiszen az egyéb alkatrészek kifogástalansága is hasonlóképpen fontos lehet.

Author: seditor