A kapilláris cső szerepe a mezőgazdaságban

kapilláris cső

A kellemes hőmérséklet, az alacsony pormennyiség, a kellemetlen szagok és a rovarok elleni védelem miatt, kétségkívül nő a kávézók és az éttermek nyári területeinek látogatottsága. A párásító rendszerekkel történő teraszhűtés kiváló lehetőséget biztosít a kényelmes mikroklíma megteremtésére a vendéglátó és a magántulajdonban lévő egységek kültéri tornácain, miközben megőrzi a stílus és a tervezés harmóniáját. Az egység meglehetősen energia-hatékony, nem igényel nagy vízmennyiséget, egyszerűen kezelhető, könnyen telepíthető és karbantartható, valamint a hideg évszakot is jól tűri.

A teraszhűtés látványos páraképződést hoz létre, ami felhívja a látogatók figyelmét, ezáltal növelve az intézmény látogatottságát. Ezen kívül, a rendszerek elősegítik a hőmérséklet és a páratartalom optimális arányának kialakítását száraz és meleg időben. A kültéri párásítás általi teraszhűtés lehetővé teszi a levegő hőmérsékletének akár 15 C fokra történő csökkentését is, ezáltal a nyitott erkélyt vagy pavilont kényelmes mikroklímájú hellyé alakítva. A növények nyílt talajon és üvegházakban történő termesztéséhez időszerű öntözés szükséges. Ettől függnek a termelékenységhez és a kitűzött célok eléréséhez szükséges erőforrások. A megfelelően kiválasztott kapilláris cső képezi az öntözés sikeres megvalósításának alapját. A növények gyökérzetéhez vezetett nedvesség kétségkívül a leghatékonyabb módja az öntözésnek. Ezáltal elkerülhető a talaj eróziója, a gyökerek kimosódása és ideális légáramlás jön létre.

A kapilláris cső ellenáll a mechanikai károsodásoknak, jól átvészeli a telet, megfelelő előkészületek és a rendszer megtisztítása esetén. A távoli területeken nem mindig lehetséges a nyomás alatt történő automata vízellátás megszervezése. Ebben az esetben a sprinklerek használata sem kivitelezhető. A csepegtető vezetékek többször is bebizonyították az értéküket az alacsony nyomású öntözőrendszerekben. A falak viszonylagos vékony jellege ellenére, a kapilláris cső jól bírja a ráruházott feladatokat. A hatékony öntözőrendszer kialakítása végett forduljon a szakembereinkhez!

Author: admin