A márkaépítésben is kiveheti a részét a nyomtatott ragasztószalag

nyomtatott ragasztószalag
 A csomagolás manapság nem csupán a biztonságról, hanem a megjelenésről és a márkaépítésről, brandingről is szól, a cég szemszögéből. Ezért is figyelhető meg sok csomagoláson, hogy ott tündököl a nyomtatott ragasztószalag, amin a vállalat logója és mottója is helyet kaphat. Nem mindegy azonban, hogy milyen szalag kerül az adott csomagra.
Két típust alkalmaznak előszeretettel. Az egyik a polipropilén alapanyagú, feliratozott, nyomtatott ragasztószalag. A sikerét a költségkímélő tulajdonságának köszöneti, illetve annak, hogy így is megadja a tartósságot. A segítségével egyszerű a tökéletes csomagzárás, sőt, elősegíti a környezetvédelmet is.

A polipropilén szalag egyértelmű jó tulajdonsága például a műanyag fajtával szemben, hogy sokkal olcsóbb úgy, hogy közben hibátlan csomagolást tesz lehetővé. De mit is tud a PVC nyomtatott ragasztószalag? Főleg akkor jöhet ez szóba, amikor nehezebb kartonokat kell profi módon bezárni. Előnye például a PP matériájúhoz képest, hogy sokkal jobban ellenáll a mechanikai behatásoknak, tehát a karcolásoknak, ütődéseknek és különféle sérüléseknek.
A PVC nyomtatott ragasztószalag prémium kategóriát képvisel a csomagzárás területén, ami ugye azt is jelenti, hogy árban is magasabb a megszokottnál. Mit is lehet még a ragasztószalagra nyomtatni a jól bevált név, logó és mottó mellett?
Az egyedi nyomott ragasztószalag gyártás során a megrendelő szinte minden igénye teljesíthető, de természetesen, mint minden folyamatban, itt is kell néhány technológiai sajátossággal számolni. Ami a legfontosabb, hogy maximum három szín nyomtatással lehet grafikát tervezni, amelyhez a gyártás során pontos pantone színkód szükséges.

Author: seditor