Melyik nyugdíj előtakarékossági formával járok a legjobban?

Grantis nyugdíjtanácsadó

Bár az állami nyugdíjak egyfajta biztonságot nyújtanak, mégis nagyon sok idős ember küzd anyagi gondokkal, nehézségek árán tudnak csak megélni időskori juttatásukból, mert az összeg igen alacsony. Ezt látván, a mai aktív emberek jelentős része valamilyen előtakarékossági metódust keres, mivel ezáltal elkerülhetik, hogy idős korukban anyagilag ki legyenek szolgáltatva. A Grantis nyugdíjtanácsadó szerint sok mindentől függ, hogy melyik nyugdíj előtakarékossági formát érdemes választani.

Hatalmas a nyugdíj-előtakarékossági lehetőségek kínálata és ezek a megoldások nagyon jól megismerhetőek, ha a megfelelő helyen tájékozódunk felőlük. Érdemes megismerni ezeket a formákat, megérteni a működésüket, összehasonlítani a piacon fellelhető módozatokat a Grantis önkéntes nyugdíjpénztár és nyugdíjbiztosítás kalkulátorának használatával. Ha ezek után is volna még kérdésünk, tanácsos a biztosító független szakértőihez fordulni, akik naponta foglalkoznak a nyugdíjcélú megtakarítási megoldásokkal. Ezek közé három olyan szerződéstípus tartozik, amelyek lejárata a nyugdíjkorhatár eléréséhez kapcsolódik.

Az állam jelenleg személyi jövedelemadó kedvezménnyel támogatja ezek vásárlását. Tehát léteznek államilag támogatott nyugdíj-előtakarékossági formák, illetve olyan egyéb megoldások, amelyek jól beilleszthetőek lehetnek a terveinkhez. Az adó-jóváírás típusú nyugdíj-előtakarékossági megoldások egyike az önkéntes nyugdíjpénztár (ÖNYP), ami tulajdonképpen egy pénztári konstrukció. A bankok és befektetési szolgáltatók kínálatában megtalálható megoldás a következő módozat, mégpedig a nyugdíj-előtakarékossági számla.

A harmadik megoldás a nyugdíjbiztosítás, egy biztosítói nyugdíj-előtakarékossági módozat, ami életbiztosítás is egyben. Mindhárom valójában gyűjtőfogalmat, kategóriát jelöl, de ha összeszámoljuk az egyes csoportokon belül a konkrét ajánlatokat, akkor közel 100 féle lehetőséget találunk. Tudni kell, hogy az adójóváírás mind a három típusú nyugdíj-előtakarékossági formára jár. Rugalmasságban, költségekben, hozampotenciálban viszont 100-ból 100-féle a kínálat.

Author: admin