Kerítés háló a perzselő napfény ellen

kerítés háló

A kertes házak, a vidéki nyaralók és a kertészetek tulajdonosai gyakran kerülnek olyan helyzetbe, amikor a forró Nap a nyílt területek erős felmelegedését okozza, ami lehetetlenné teszi, hogy kint tartózkodjanak. A különböző méretekben megvehető kerítés háló amellett, hogy állandó védelmet nyújt a napsütés ellen, egyenletesen oszlatja el annak sugarait. A segítségével könnyen és egyszerűen, de ami a legfontosabb, gyorsan elkészíthető a leginkább költséghatékony terület körbekerítése, elrejtve az udvart a kíváncsiskodó szemektől és az égető napsugaraktól.

A kerítés hálót önmagában vagy más lehetőségekkel párosítva is alkalmazhatjuk. Egy ilyen megoldás nagyon hosszú ideig tart, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem fakul ki a napfénytől és képes ellenállni az erős szélnek anélkül, hogy reagálna ezekre, mivel az könnyen átfúj rajta és nem okoz párásodást. Általában 85–95%-os árnyékolást biztosító terméket érdemes választani. Ezek a kerítés hálók kívülről nézve szinte teljes egészében elfedik a területet és nagyobb sűrűséggel rendelkeznek.

A legnépszerűbb kerítés fajták egyike az extra erős műnád

Egyes tájrendezési megoldásokat a természetességük, a környezetbarát jellegük és a könnyű felszerelhetőségük miatt szeretünk. Hiszen, mi lehetne könnyebb, mint a természetes megjelenést nyújtó extra erős műnád felhelyezése egy felületre. A jellemzője, hogy hossz- és keresztirányban is vágható, hogy elérjük a kívánt méretet. Könnyen telepíthető, ugyanis nem igényel különleges készségeket és szerszámokat. Az extra erős műnád különböző irányokba hajlítható és felszerelhető az alapra, a megfelelő rögzítő elemek felhasználásával.

Ha szilárd és tartós kerítést szeretne, akkor elegendő a tekercselt terméket a vázhoz rögzíteni. Ilyenkor tanácsos a gyékényt a talajtól 7-10 cm-re megemelni, hogy az ne érintkezzen a talajjal, így ne megy tönkre a fölösleges nedvességtől. Az extra erős műnádból készült kerítés nagyon esztétikus megjelenésű lesz, ha kiegészítjük egy kúszó növényekből álló sövénnyel. Emellett egyéb külső és belső építészeti célokra is alkalmazható.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin