Miért ódzkodnak sokan az infraszaunától?

Infraszauna

Sajnos napjainkban is tartja magát az alaptalan tévhit, miszerint az infravörös sugarak károsak lennének a szervezetünkre nézve. Sokan emiatt is félnek, ha az infraszauna első használata előtt állnak.

A fény lételeme minden élő szervezettnek itt a Földön, viszont ha túl sok napfény ér minket, az akár káros is lehet, gondoljunk csak az UV sugárzásra. Ezzel ellentétben, az infrasugarak, amelyek az infraszauna lelkét jelentik, pozitívan hatnak a szervezetünkre, amit már sok tanulmány és kísérlet is alátámasztott.

A bőrünk alá bejutott sugarak felmelegítik a sejtszövetek, így serkentik azok működését. A magas hő hatására, a szervezetünk elkezdi a méregtelenítést, ami a jótékony izzadás révén valósulhat meg.

Az izzadás segítségével olyan káros salakanyagoktól szabadulhatunk meg 40 perc alatt, amit csak nagyon kemény edzéssel töltött óra leforgása során sikerült volna elérni. Az infraszauna segítségével, az említett időintervallumban 500-600 kalóriát is elégethetünk, tehát a fogyás folyamata is felgyorsul.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin