A finn szauna régen és most

Finn szauna

Amikor Finnországra gondol az ember, rögtön egy fejlett, csodálatos ország ugrik be neki, amely gazdag tradícióval és hosszú, békés múltra tekint vissza. Lakosai tisztességes állampolgárok, akik mindmáig hűek maradtak a történelmükhöz és a hagyományaikhoz.

A finn szauna egy olyan fantasztikus dolog, amelyet a világ minden egyes szegletében ismernek. Napjainkban is nagy népszerűségnek örvend, az emberek előszeretettel alkalmazzák, hiszen tisztában vannak azzal, milyen remek hatással van az egészségi állapotra. Körülbelül kétezer éves múlttal rendelkezik, amely idő alatt számtalan funkciót töltött be a finnek életében.

A finn szauna helyszínéül szolgált a halottak ravatalozásának, az állapotos nők szülésének, de számos beteget is itt ápoltak. Mindezt azért tették, mert a magas hőmérséklet hatására a helyiség kórokozómentes volt, így ez volt a legsterilebb hely, ahol ezeket a tevékenységeket elvégezhetik. Napjainkban csupán relaxálásra, a stressz levezetésére alkalmazzák, de rendszeres használata esetén még a fogyásban is segíthet.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin