Energiahatékonysági beruházás a környezeti terhelések csökkentéséért

energiahatékonysági beruházás

Az ember gyakran azt a téves elképzelést táplálja, miszerint az egész világ azért létezik, hogy őt kiszolgálja. Sajnos ez nagyon negatív hatásokkal bíró gondolatmenet, aminek a következményeit napi szinten szenvedjük el. A valóság ezzel szemben, hogy a környezet szerves részeként létezünk és a rendszerekre gyakorolt káros hatásaink nagyon gyorsan visszahatnak ránk, aminek a következményeit már nem szívesen viseljük el. A 176/2017. (VII. 4.) Korm. rendelet az energetikai célú beruházási adókedvezmények végrajtásáról szól.

A kapcsolat az ilyen jellegű befektetések, valamint a környezetre gyakorolt olykor negatív hatások között nagyon szoros. Az ipar fejlődésével ugyanis folyamatosan nőtt a természeti javak és az energia felhasználásnak igénye, valamint a természetes befogadók terhelése, hiszen a feleslegesnek minősített anyagok, más néven hulladékok, ide lettek visszajuttatva. Már a 80-as években komoly problémák léptek fel és a világ tudomására jutottak a nagy környezetszennyezést okozó katasztrófák.

A különböző nemzetközi egyezmények keretében rengeteg új szabály lépett életbe, amelyeknek a megszületése és szigorodás a mai napig folyik. Az energiahatékonysági beruházás keretében olyan lehetőség nyílik a vállalkozások modernizálására, amit kár lenne kihagyni. Gyakran igen költséges egy csarnok teljes világításának vagy fűtő-hűtő rendszerének a lecserélése, ahogyan a szerver felújítása is. Érdemes tehát megragadni az esélyt, ha van erre igénybe vehető adókedvezmény.

Voltaképpen így is a cég jövedelméből történik meg a munkálat kivitelezése, de nem mindegy, hogy az összegek átcsoportosítása milyen formában történik. A kifizetések ugyanis elvándorolhatnak az adóhatóság zsebébe, vagy némi utánajárás keretében visszaigényelve célszerűen felhasználhatóak. Érdemes az utóbbira fókuszálni. Ehhez szükség van egy külső partner segítségére, aki kibocsájtja a megfelelő engedélyt, hogy az igénylés végbemehessen. Vegyük fel ezért a kapcsolatot a Get Energy Kft. kollégáival és indítsuk el a folyamatot, aminek a végén csak jól járhatunk!

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin