Az étkező alapszabálya: mindig legyen kettővel több hely

Ülőgarnitúra mérete

A hétvégén végre a családé a főszerep. Ilyenkor van idő arra, hogy családtagok közösen leüljenek az asztalhoz és elfogyasszák a finom ebédet. Igazán előnyös, ha a garnitúra mérete lehetővé teszi a kényelmes étkezést, hiszen senki nem szeret egy szűk helyre beszorítva enni. Lényeges, hogy elegendő hely legyen a fal és az asztal között, mert így kényelmesen kihúzhatóak a székek.

Az optimális az, ha a könyököt kényelmesen rá lehet tenni az asztallapra. Ideális esetben elférnek rajta az edények is. Mindenképpen kell hely a terítékeknek, amihez a tányér, az evőeszköz, a szalvéta, illetve a pohár tartozik. Jó, ha a garnitúra mérete lehetővé teszi a vendégek fogadását. Így nekik is lesz hol leülniük a finomságok elfogyasztása érdekében. A szakértők szerint az ideális az, ha kettővel több hely van az asztalnál, mint ahányan a családban élnek. Ez tehát azt jelenti, hogy egy négytagú família esetében hatszemélyes asztalt kell venni.

Erre nagyszerű lehetőséget biztosít a butorolcson-webaruhaz.hu weboldala. Itt számtalan szett áll a vásárlók rendelkezésére. A garnitúra mérete általában négy- vagy hatszemélyes. Kisebb és nagyobb asztalok is bőven akadnak a kínálatban. Érdemes inkább a terjedelmesebb változatok mellett dönteni, mert így sokkal nagyobb élményt jelent majd a közös étkezés. Persze kisebb típusok is kerülhetnek a virtuális kosárba, amennyiben valakinek nem olyan nagy alapterületű az étkezője vagy a nappalija. A garnitúra mérete vitára adhat okot a családban, ezért érdemes pontos méréseket végezni a rendelés leadása előtt.

Igény esetén, az asztalt be lehet tolni a falhoz, amivel megspórolható egy csomó hely. Csak akkor kell kissé kihúzni, amikor közös étkezésre kerül sor. A vásárlásnál azt is figyelembe kell venni, hogy milyen vastag lábakkal rendelkezik az asztal. Mivel ez általában sok helyet foglal el, ezért érdemesebb a kisebb változatok mellett dönteni. A garnitúra mérete könnyen megállapítható egy mérőszalag segítségével. Így már nem lesz olyan nehéz a megfelelő típus megvásárlása.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin