Az asszertív kommunikáció a segítségére lehet

Asszertív kommunikáció

A kifejezés a szándék, a cél, az egyenes és világos megfogalmazását jelenti, amit a beszédben alkalmaznak. Az asszertív kommunikáció során határozottságot és nyugodtságot, nyílt tekintetet kell mutatni, a szavakat pedig összhangba hozni a testbeszéddel.

Ez egy tanulható készség vagy viselkedési forma, amivel érzelmileg nehéz helyzetekben is magabiztos tud lenni. Célja mindenképp a különböző szituációk megoldása. A tanulása megoldást nyújthat arra, ha valaki úgy érzi, hogy nehezen vagy egyáltalán nem éri el azt, amit szeretne.

Kiválóan segít abban, hogy a konfliktushelyzeteket is kellőképpen kezelje, illetve reagálja le. Az asszertív kommunikáció alkalmazása nem egynapos folyamat. Hosszantartó igénybevételével élete harmonikusabbá válhat, valamint önértékelése is megnő, a stressz és a szorongás pedig elég nagymértékben csökken.

Ha szeretne a kínos pillanatokban erős jellemet mutatni, akkor Önnek a tréning megfelelő választás lesz. Néhány alkalommal után, már észre fogja venni a változást a mindennapi helyzetekben.

Print Friendly, PDF & Email