A virágcserép otthonos hangulatot áraszt

virágcserép

Panellakásban meglehet, hogy hiányoljuk a kertet. A virágcserép beszerzése azonban újabb zöld felületet tud a lakásba csempészni, hogy legalább az érzést megadja.

Ma már szinte bármit elültethetünk és utána figyelhetjük a növekedését. Először figyelembe kell venni, hogy milyen az otthonunk, ugyanis nem minden virág szereti a folytonos napsütést, a többi pedig hamar elhervad az árnyékban. Válasszunk olyan fajtát, ami a lakásunk adottságaihoz is illik!

Vannak olyan növények, amelyek az év minden szakában virágoznak, azonban az allergiásoknak ez nem előnyös. Ilyenkor vehetünk csak zöld levelűeket, amelyek ugyanúgy gondozásra szorulnak, de nem leszünk tőle betegek. Mások úgy döntenek, hogy zöldséget ültetnek és az erkélyen nevelik fel a paprikát, a paradicsomot.

A virágcserép előnye, hogy könnyen mozgatható, így télen be tudjuk vinni a lakásba, de a nagy viharok során is biztonságos helyre tehetjük azokat. A cserép méretét és színét is kiválaszthatjuk, hogy minél jobban passzoljon a környezethez.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin