Naptár készítés házilag sokféle formában megvalósulhat

naptár készítés házilag

A kalendárium minden otthon nélkülözhetetlen része. Megkönnyíti számunkra, hogy emlékezzünk a fontos dátumokra és megtervezzük az időnket. Megjelölhetjük rajta a legfontosabb ünnepeket, kiemelhetjük a születésnapokat vagy a névnapokat, de kisebb feljegyzéseket is készíthetünk.

Érdekes ajándékok is lehetnek egy szerettünknek, ráadásul a naptár készítés házilag, saját magunk által is kivitelezhető és elég könnyen elkészíthető. Tagadhatatlan, hogy egy kézzel készített ajándék gyönyörű emlék. Szerencsére, a naptár készítés házilag nem nehéz, csak egy ötletre és néhány alapinformációra van szükség. Alkothatunk saját grafikával vagy rajzokkal ellátott, keretbe foglalt vagy parafatáblára helyezett naptárt is.

Ötletes játékok lehetnek az újrahasznosított tárgyak gyerekeknek

Ahelyett, hogy kidobnánk, a hulladék egy részét mi magunk is átalakíthatjuk valami kreatív dologgá. Az újrahasznosított tárgyak gyerekeknek kitűnő játékként is szolgálhatnak. Ehhez felhasználhatunk anyagokat, kötött ruhákat vagy össze nem illő zoknikat, sőt, tojástartó dobozokat, műanyag palackokat vagy WC papírgurigákat és joghurtos poharakat is.

Íme, néhány példa a közismert szemét kreatív felhasználására! Az újrahasznosított tárgyak gyerekeknek egyre népszerűbbek, mert segítenek csökkenteni a szemét mennyiségét és lehetőséget nyújtanak a használt tárgyak kreatív felhasználására. Az ilyen játékok készítése remek módja annak is, hogy a csemetéket megtanítsuk a környezetvédelem és az újrahasznosítás fontosságára.

Virágcserép festés akár körömlakkal is történhet

A klasszikus agyagedényeknek csodálatos formájuk van. Téglavörös színük azonban meglehetősen intenzív, ami nem mindig illik a belső terekhez. A virágcserép festés könnyen orvosolhatja ezt a problémát. Ha azon gondolkodik, hogy mivel fesse le olcsón a műanyag virágcserepeket, akkor itt egy tipp! Nem kell bolti festékkel felújítania a régi kaspókat.

Ezt megteheti körömlakkal, használhatja a decoupage technikát, de a díszítéshez a szalagok és a madzagok is jól működnek. Mivel érdemes még festeni a műanyag cserepeket, hogy vonzóbbá tegye ezeket és elfedje a hibákat, karcolásokat, horpadásokat? A virágcserép festéshez kipróbálhatja a sprayt is, ami kényelmesen használható, egyenletes fedést biztosít a műanyagon és bármelyik barkács-, írószer- vagy művészeti boltban megtalálható.

Madáretetők házilag a szárnyas barátoknak

Szeretné, ha szárnyas barátok repülnének a kertjébe vagy az erkélyére? Hívja meg őket egy saját készítésű házba! Néhány egyszerű tippel a madáretetők házilag is kivitelezhetőek. Egyes madárfajok emberi segítség nélkül is tökéletesen boldogulnak télen. Ha a fagyos idő túl sokáig tart, a madaraknak segítségre van szükségük. Kész madáretetőt könnyű vásárolni.

Mi azonban azt javasoljuk, hogy készítsen egyet egyedül vagy a gyermekeivel! A madáretetők házilag egyáltalán nem nehezen megvalósíthatóak és szórakoztató tevékenységet biztosítanak, ráadásul a gyermekek sokat tanulhatnak a madarak szokásairól. Mielőtt elkezdené összeszerelni a szükséges anyagokat, gondolja át, hogy milyen madaraknak készül a madáretető és olvasson utána a környékeden élő fajok szokásainak. Ezek után bátran belevághat!

Author: seditor