Mitől függ egy kötelező biztosítás ára?

kötelező biztosítás ára

Az autótulajdonosok tisztában vannak azzal, hogyha közúti forgalomban akarnak a gépkocsijukkal részt venni, a járműnek rendelkeznie kell kötelező gépjármű-felelősség biztosítással. Ez alól nincs kivétel, minden évben szükséges kifizetni, viszont nem mindegy, hogy mekkora összeget adunk ki a zsebünkből. Több tényezőtől is függhet egy kötelező biztosítás ára.

Sokak által ismert tény, hogy a kötelező biztosítási tarifák a különféle biztosítók esetében nagy eltérést mutatnak, a legalacsonyabb és a legmagasabb díj között akár 100%-os különbség is előfordulhat. Szerencsére, vannak olyan helyek, mint például a Biztoshely Biztosítási Portál, ahol az ügyfél érdekei a legelsők, ezért az oldalukon működtetnek egy kötelező biztosítás kalkulátort, aminek használatával átlátható válik az árlista és online módon össze tudjuk hasonlítani a biztosítók ajánlatait.

Persze, az ügyfeleknek a legfontosabb szempont elsősorban a díj, de azért érdemes a szakértők segítségével megismerni az egyes társaságok szerződéses feltételeit is, mielőtt eldöntenénk, hogy melyik mellett tesszük le a voksunkat. Mindannyian tudjuk, hogy a szerződéskötés után minket is kötelez az aláírás, ami azt jelenti, hogy 1 éven keresztül nem tudjuk módosítani a döntésünket. Váltáskor azt sem szabad elfelejteni, hogy az adott váltási időpontokban a biztosítók jóval olcsóbban kínálják a termékeiket, mint év közben.

Tehát van egy nagyarányú kedvezmény a váltási időszak alatt, amit érdemes kihasználni. Annak, aki év közben köti meg a kötelező biztosítási kontraktust, nem kínálnak a társaságok kedvezményeket. Aztán a biztosítási díj mértéke attól is függhet, hogy az adott autós milyen bonus malus besorolásban található. Ugyanis a bonus esetében kedvezményeket kap, míg a malusnál nem, sőt, olykor többet is kell fizetnie. Mindenesetre, mielőtt döntenénk valamelyik biztosítótársaság mellett, célszerű alaposan tájékozódnunk. Ezt nagyon egyszerűen megtehetjük, csak fel kell keresnünk a biztoshely.hu weboldalt és elolvasnunk az ott leírt tájékoztatót.

Author: seditor