A könyvelés alapok rendkívül fontosak

Könyvelés

Ha szeretne új vállalkozást alapítani, akkor olyan irodát válasszon, ahol a könyvelés alapok a legfontosabbak! Egy könyveléssel foglalkozó iroda több vállalkozással kapcsolatos feladatot lát el. Idetartozik például a könyvelés és a bérszámfejtés is. Ezt elsősorban munkavállalónként kell elvégezni. A bérszámfejtés, ahogyan a neve is sejteti, a munkabérrel kapcsolatos teendőket foglalja magában. Idesorolható a kifizetésekkel kapcsolatos információk összegyűjtése, azok ellenőrzése és feldolgozása. Manapság már igen jó könyvelő programok léteznek, amik megkönnyítik és lerövidítik a folyamatokat.

Gondoljon bele, hogy vannak olyan cégek, ahol több ezer munkavállalót foglalkoztatnak. Ezeknél a vállalkozásoknál nem biztos, hogy csak egy könyvelő iroda dolgozik, hiszen ez hatalmas horderejű feladat és a könyvelés minden hónapban kötelező. Ezek közé tartozik az adótanácsadás is. Mindegy, hogy milyen adónemről van szó, a sokéves tapasztalattal rendelkező szakemberek mindenre megtalálják a lehető legoptimálisabb megoldást.

A könyvelés alapok miért fontosak?

Ha van egy jól menő vállalkozása és könyvelőirodát szeretne váltani, akkor figyelmébe ajánljuk a Helvetia Consulting Kft. csapatát. A sokéves tapasztalattal rendelkező iroda minden olyan feladatot elvégez, ami a könyvelés során felmerülhet. A könyvelés alapok sorába tartozik, hogy a kolléga megfelelően végzi a munkáját, ahova bárki be tud jelentkezni. Sokszor előfordul, hogy valakinek csak tanácsadásra van szüksége. Természetesen erre is lehetősége nyílik az irodánál.

A vállalkozás célja, hogy az ügyfelek mindennel tisztában legyenek, ami az adózással és járulékok kifizetésével kapcsolatban lehet. Továbbá felvilágosítást adnak, hogy az adott ügyletek, amiket a megbízók végrehajtanak, milyen adókövetkezményekkel járhatnak. Azok a multik, amik több ezer munkavállalót foglalkoztatnak, igen sok munkát adnak a könyvelőirodáknak. Azonban egy könyvelési feladat nem csupán ennyiből áll. Ha valaki pályázatot szeretne beadni, akkor abban is a segítségére lesznek, hiszen áttekintő jelentéseket készítenek és javaslatokat nyújtanak be, hogy a felmerült problémák megoldódhassanak.

Hol van könyvelő iroda Győr városában?

Teljesen mindegy, hogy a belvárosból vagy éppen valamilyen külvárosi területről érkezik, a könyvelő iroda minden ügyfeléről maximálisan gondoskodik. Elvégzi a havi elszámolásokat, járulékok kiszámítását, a bejelentéseket és kérdezni is lehet tőlük. Ha elakadt a vállalkozás ügyeivel kapcsolatban, akkor bátran keresse fel az iroda szakértőit! Egy adótanácsadás keretén belül ugyanis mindenre tudnak válaszolni. Mindegy, hogy egy cég indításáról, megszűntetéséről vagy szüneteltetéséről van szó.

A könyvelő iroda bármit megcsinál. Nagy- és kisvállalkozások egyaránt felkereshetik az irodát, hiszen a számviteli és a gazdasági szolgáltatások teljes körét nyújtják. A könyvelés tulajdonképpen nagyon sok feladatot foglal magában. Fontos, hogy a kollégák mindig napra készek legyenek az adótörvényekkel kapcsolatban. Ha valamilyen változás áll be, akkor azt tudniuk kell és annak alapján kell elvégezniük a bérszámfejtést, járulékszámítást, ÁFA bevallást és a többit. A Helvetia Consulting Kft. 20 éve foglalkozik ezzel a témakörrel.

Mindig minden naprakész kell legyen!

Igen, fontos, hogy minden bérszámfejtéssel, adózással és járulékokkal kapcsolatos papír naprakész legyen. Ez azért nagyon fontos, mert az adóhatóság bármikor bekérheti egy vállalkozás könyvelési anyagát, hogy ellenőrizze azt. A könyvelés hiába megy számítógépes programmal, az adatokat csak a kollégák tudják számszerűsíteni.

Továbbá tudni kell, hogy melyik számla melyik adónemhez tartozik. Ahhoz, hogy valaki a könyvelő iroda Győr tagja lehessen, mérlegképesnek kell lennie. Ismernie kell a különböző adókat és mindig naprakésznek kell lennie a bérszámfejtéssel kapcsolatos feladatokkal. A könyvelő iroda Győr városában nemcsak magyar nyelven végzi a folyamatokat, hanem több nyelven is. A 2 évtizedes tapasztalatnak köszönhetően, gyorsan és precízen elkészítik a kimutatásokat, a számlákat, bizonylatokat, bevallásokat és az éves beszámolókat.

A könyvelő iroda Győrben többféle szolgálatást nyújt.

A cég fő profiljai közé tartozik a könyvelés, a bérszámfejtés és az adótanácsadás, azonban minden olyan feladatot megcsinálnak, ami egy vállalkozás megfelelő, legális működéséhez szükséges. A könyvelő iroda Győr városából és annak környékéről is fogad ügyfeleket. Nagyon fontos megjegyezni, hogy egy könyvelőnek bizalmas adatokat kell közölni. Így egyáltalán nem mindegy, hogy kivel teszi ezt meg az ember. Ez egy cég életében elengedhetetlen.

A jól felépített bérszámfejtési munkafolyamatok biztosítják az ügyfeleknek a precízebb és pontosabb munkát. Az iroda tartja a kapcsolatot a különféle bankokkal és pénzintézetekkel, valamint adózási és jogi tanácsokat is ad a munkavállalóknak, ha szükséges. A bérszámfejtési tevékenységekbe beletartozik még az egyéb juttatások kezelése, a munkaügyi- és bérstatisztikák elkészítése, a jövedelmek, járulékok elektronikus adatszolgáltatása, a dolgozói levonások nyilvántartása, a cafeteria elszámolása, valamint a havi bérszámfejtés kivitelezése.

Author: seditor