Vészvilágítás a potenciálisan veszélyek elkerüléséhez

vészvilágítás

Az áram nélküli élet teljesen elképzelhetetlen a mai világban. Ráadásul annyira hozzászoktunk a fényforrásokhoz, hogy a fény hiánya, akár csak egy pillanatra is, szorongóvá, stresszessé és idegessé tesz bennünket.

Ezért olyan fontos gondoskodni a vészvilágítás meglétéről, amire különösen olyan helyeken van szükség, ahol sok ember van és bármikor előfordulhatnak potenciálisan veszélyes helyzetek. A követelmények szerint, az olyan létesítmény, ahol az áramellátás meghibásodhat, veszélyt jelent. Definíció szerint arra szolgál, hogy akkor is működjön, amikor minden más világítás elromlik. A vészvilágítás tervezésekor ügyelni kell arra, hogy a világítás eloszlatása az egész épületben, a körülményektől függetlenül garantálja a biztonságos kijutást.

Ez lehetővé teszi a hibás világítás esetleges kiküszöbölését. Az épületek vészvilágítása arra szolgál, hogy meghibásodás vagy áramkimaradás esetén használják. Ezért azt független áramforrással, lehetőleg beépített akkumulátorral kell ellátni, hogy a fő áramforrás kiesése esetén is betöltse a célját.

Author: seditor