Mire kell figyelni a fémhulladék felvásárlás során?

fémhulladék felvásárlás

Sajnos igen elterjedt az a tévhit, hogy a fémhulladékiparban sok az átverés és a svindliskedés, főleg akkor, amikor a nemesfémek vagy vas leadásáról, mérlegeléséről van szó. Lehet, hogy bizonyos helyeken megtörténhet az ilyesmi, de ha az ember jó helyen üzletel, a fémhulladék felvásárlás legális és mindenféle gondoktól mentes lesz.

Igaz ez a meheshulladek.hu oldalon is megtalálható cégre, illetve sok egyéb olyan MÉH telepre, ahol a lényeg a kliens igényeinek kielégítésén van, nem pedig az átverésén és a gyors meggazdagodáson. A MÉHES Hulladék mindig arra törekedett, hogy korrekt, a törvényeknek megfelelő szolgáltatást nyújtson, olyat, mint például a fémhulladék felvásárlás.

Nyilván érdemes körültekintőnek lenni, minden esetben, hiszen akarva-akaratlanul is történhetnek kisebb hibák, amelyek a figyelmetlenségből adódnak. Mire érdemes odafigyelni, mik azok az íratlan szabályok a fémhulladék felvásárlás során, amelyek fontosnak bizonyulnak? A legtöbb bonyodalom a mérlegelés megbízhatóságából ered.

A fémhulladék szakmában csak hitelesített mérleget szabad használni. Csakis így kapható meg a pontos eredmény minden alkalomkor a fémhulladék felvásárláskor, elkerülve a bonyodalmakat, vitákat és nézeteltéréseket. A profi mérlegek ismérve, hogy azokat államilag ellenőrzik és csak akkor kapják még a szükséges működési engedélyt, ha minden a szabványoknak megfelelő és persze ha a hibahatáron belül mér a mérleg.

Szinesfém átvétel: mi a kerekítés lényege?

Igazán lényeges, hogy a legtöbb MÉH telep egész kilogrammot vesz át, már ami a mennyiséget érinti. Ha valaki behoz 1,7 kg fémet és a cél a szinesfém átvétel, akkor a cég csak 1 kilogrammot tud megvásárolni. Nyilvánvalóan annak semmi akadálya, hogy a megmaradt mennyiséget az ember hazavigye, még gyűjtsön hozzá és amikor az elérte az 1 kg-ot, ismét visszatérjen és megtörténjen a szinesfém átvétel.

Amikor értékes anyagokról van szó, illetve nagyobb mennyiségről, a maximális biztonság érdekében tanácsos lemérni mindent otthon és úgy felkeresni a MÉH telepet. A szinesfém átvétel így a lehető legmegbízhatóbb lesz, hiszen a tulajdonos pontosan tudja, hogy milyen súlyú a leadandó hulladék, ezért a váratlan meglepetések kizárhatóak.

Author: seditor