Kellemes rágcsálnivaló a goji bogyó

Goji bogyó
Goji bogyó

Passzióból nagyon sokan szoktak rágcsálni valamilyen sós ropogtatnivalót vagy magokat. Amennyiben azt akarjuk, hogy amit elfogyasztunk, annak ne csak élvezeti értéke legyen, hanem még a szervezetünk is profitáljon belőle, akkor döntsünk bátran a goji bogyó mellett! A líciumgyümölcs vagy farkasbogyó néven is ismert termék, számos vitamint tartalmaz, ami jótékony hatással bír.

A Tibet, Kína és Mongólia területén termő, akár 3 méter magasra is megnövő bokor egy narancsos-piros, édeskés gyümölcsöt terem. Az itt élők már hosszú évszázadok óta ismerik a goji bogyó áldásos tulajdonságait és épen emiatt gyakran fogyasztják. Az utóbbi időkben, már hazánkban is kaphatóvá vált a termék. 21 nyomelemet és ugyanennyi ásványi sót tartalmaz, mindezek mellett, a 8 esszenciális aminosav is megtalálható benne.

A goji bogyó önmagában elrágcsálva vagy beáztatva ételek alapanyagaként is nagyon kellemes ízű. Képes arra, hogy lassítsa az öregedési folyamatokat és alacsonyan tartsa a vérnyomást. Éljünk vele rendszeresen, mert nem bánjuk meg!

Author: admin