Hasznos dolog a ruhacímke készítés

Nélkülözhetetlen a ruhacímke készítés
Nélkülözhetetlen a ruhacímke készítés

Nyilván ezzel nem mondok nagy újdonságot, hogy a ruhacímkéknek fontos szerepük van a ruhaneműk tartósságának megőrzésében. Mégpedig azért, mert fontos utasításokat tartalmaznak a kezeléssel kapcsolatban. A ruhacímke készítés tehát ugyanolyan fontos része a ruhagyártásnak, mint az összes többi folyamat.

Az utasításokat piktogramok formájában tartalmazza a címke. Ez egyrészről azért van így, mert ily módon kis helyen is elférnek az utasítások, míg ha szövegesen írnák le, akkor minden ruhadarabhoz kellene adni egy kis könyvecskét.

Másrészt a gyártók nem tudják, hogy a világ melyik részére kerül majd a ruhanemű, de így bárhol megérthetik a jelentését, hiszen ezek nemzetközileg ismert jelzések. A ruhacímke készítés során a piktogramok mellé felkerül még a ruha mérete, valamint a szövet összetétele is.

Márkásabb ruhadarabok esetén a gyártó cég logója is szerepel a ruhacímkén. A ruhacímke készítése során többféle alapanyagot is felhasználhatnak. Készíthetnek ruhacímkét különböző szövetből, bőrből vagy akár kartonból is.

Author: admin