Füldugók, mert a hallás az első!

füldugók

A dolgos munkaórák közepette sokaknak fel sem merül először, hogy milyen fontos lépés a megfelelő munkavédelmi eszközök rendszeres használata. Nem képeznek kivételt ez alól a füldugók sem, mivel a viselésükkel nagyban megkönnyíthetőek a mindennapok.

Számos különféle kivitelezésben kaphatóak, az egyes szakmák képviselői megtalálhatják a szükséges darabokat. A zsinóros, sima, mosható, pántos illetve a fémjelzős mind-mind másra jók, de egy közös bennük, a teljes körű hallásvédelem. A füldugók egészen aprócskák, mégis hatalmas dologra hivatottak. Kiváltképp a nagyon zajos munkák esetében, példának okáért az építkezéseken dolgozóknak elengedhetetlen a napi szintű hordása. Ennek hiányban komoly egészségügyi bajok is bekövetkezhetnek, fülzúgás, fejfájás vagy egyensúlyvesztés.

A füldugók európai szabványoknak felelnek meg, ami előírás is. Természetesen nem teljesen szüntetik meg a külső zajokat és hanghatásokat, hiszen az már balesetveszélyes lehet. Kismértékben, a határértéknél hallhatóak maradnak a hangok.

Author: seditor