A kürtöskalács sütőt bárki használhatja

kürtöskalács sütő

Akár a nagyvárosban járunk karácsony előtt, akár csak a helyi vásáron, mindenhol találkozunk ezzel a finomsággal. A nagy, üreges henger formájú édes sütemény nemcsak a gyermekek, hanem sok felnőtt körében is azonnal rajongótáborra talált. Ha egy bódé előtt végtelen sor áll, az általában értékesíti ezt a desszertet. Ahhoz, hogy megfelelően elkészüljön és aranybarna színű legyen, természetesen kürtöskalács sütő és elegendő idő szükséges.

A rágcsálnivaló élesztős tésztából készül, amit csíkokban sodornak ki egy 8-10 cm átmérőjű, lehetőleg bükkfából készült fahengerre és forró faszénen sütik meg a kürtöskalács sütőn. Forgatni kell és tejjel kenegetni, amíg aranybarna színt kap. Ezután óvatosan le kell venni a tekercsről. Manapság már bárki készíthet kürtöskalácsot. Ez egy csodálatos módja annak, hogy a gyerekeknek nagyszerű szórakozást biztosítsunk egy grillezés során. A jellegzetes desszertet a kürtöskalács sütő rácsán egyszerűen el lehet készíteni a hagyományos recept alapján, majd a csemeték a munka nagy részét maguk végezhetik el.

Kandalló sütőtérrel és magas hatékonysággal

A modern, nagyteljesítményű kályhák optimális megoldást jelentenek a teljesen önálló fűtésre, a fokozott energiahatékonyságú épületekben. Az ilyen tűzhely fő szerkezeti különbsége a klasszikus változatoktól, hogy a kandalló sütőtérrel tűzálló üveggel van elzárva. A láng látható, míg a nyílt tűz kockázatai hiányoznak. Az energiahatékony ház tökéletesen elviseli a lakók hosszú távollétét és nem igényel állandó fűtést. A kandalló sütőtérrel alkalmi fűtést biztosíthat a házakban, nyaralókban, szaunákban és nem lakhatási célú helyiségekben, például az üzletekben vagy a raktárakban is.

A készülék előnyei közé tartozik, hogy a zárt tűztér magas szintű tűz biztonságot garantál. A kandalló sütőtérrel gyorsan felmelegszik és sokáig megőrzi a hőt. Egyszerre lehet az épület fűtési rendszerének alapja és nagyszerű díszítőelem. Az öntöttvas szerkezetek rendkívül hőállóak és dupla fallal rendelkeznek. A belső burkoláshoz samottot használnak, ami tárolja a hőt és megvédi a külső burkolatot a túlmelegedéstől.

Author: seditor