Több mindentől változik a napelem teljesítmény

Napelem teljesítmény

Egy olyan világban élünk, ahol teljesen körülvesznek minket a különféle energiák, de azoknak kinyerése és elektromos árammá történő átkonvertálása kicsit nehézkessé válik. Szerencsére a fejlődés ütemét nem lehet könnyen megállítani és mindig jelennek meg olyan újdonságok, amelyek lehetővé teszik, hogy nagyobb hatásfokokat érjünk el. Itt kerül képbe a napelem teljesítmény, ami bizonyos anyagok használatának függvényében változik.

A hagyományos kivitelek 10 % körüli hatásfokkal rendelkeznek, míg a modernebbek már elérik a 20 %. Ezek a kereskedelemben kapható fotovoltaikus rendszerek. A napelem teljesítmény még ezek mellett sok környezeti tényezőtől is függenek. Nem mindegy ugyanis, hogy a fény milyen szögben vetül a cellákra.

Ezért gyakran követő szerkezettel kombinálják, ami folyamatosan figyeli a Nap pályáját a horizonton. Minél tisztább az idő és merőlegesebb a beesési szög, a napelem teljesítmény annál magasabb. Ennek ismeretében tervezzük meg az otthonunk energiaellátást és vásároljunk ideális paneleket!

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin