A stevia készítmények mindennapos használata

Stevia készítmények

Az emberek ízlése különböző, valaki az édes, intenzív ízekért vagy a kevésbé édes ételekért, italokért rajong. Viszont a stevia készítmények por, tabletta és más formában megtalálhatóak és szerethetőek is. A stevia természetes ízesítőszerként ismert cukorpótló termék. Fogyasztása során csökkentheti a szervezetbe bevitt kalória és cukor mennyiségét.

A stevia por színe fehér, ezt nevezik a legtisztább, illetve legédesebb stevia kivonatnak. Mivel 250-300-szor édesebb, mint a cukor, önmagában ne fogyassza, Eritriollal kell összekeverni. Sütéshez vagy főzéshez egyaránt használhatja. Mire jó a stevia? Csodaszerként tartják számon, mivel majdnem minden betegség gyógyítására alkalmas növény.

Még cukorbetegek számára is ajánlott, mivel serkenti az inzulintermelést. A stevia szirup színe sötétbarna. Egyáltalán nem tartalmaz kalóriát, szénhidrátot, glukémiás mutatója is nulla. Ennek köszönhetően, nagy szerepet játszik a fogyásban, valamint a testsúlyt is kiegyenlíti. Belsőleg és külsőleg is használhatja, ezáltal bőre rugalmas lesz.

Print Friendly, PDF & Email