Sóhajok hídja, a kihagyhatatlan látnivaló

Sóhajok hídja

Amikor elutazunk valahova, szeretnénk a rendelkezésünkre álló időt minél inkább kihasználni, és minden nevezetességet megtekinteni. Gyakran az időszűke miatt erre nem nyílik lehetőség, ezért válogatni kell a látnivalók között. Azért vannak olyan helyszínek, amelyeket semmiképpen nem szabad kihagyni.

Velencében a Sóhajok hídja például nem szokott lemaradni a turisták listájáról. Ez a híd a Rio di Palazzo csatorna fölött húzódik nyolc méter hosszan, és a Dózse palotát, illetve a börtönt köti össze. Csodálatos építmény, oszlopos homlokzatát tekervényes motívumok díszítik, illetve mindkét oldalán négy-négy szoborfej helyezkedik el.

Nevét az angol Lord Byrontól kapta, a legenda szerint azért, mert a Dózse palotából a börtönbe átkísért raboknak a sóhaját lehetett hallani ezen a hídon. Van viszont egy romantikusabb magyarázat is, miszerint az a szerelmespár, aki naplementekor átgondolázik a Sóhajok hídja alatt, örökre együtt fog maradni. Bármelyiknek is adunk hitelt, mindenképpen érdemes ezt a gyönyörű hidat megnézni.

Print Friendly, PDF & Email