A pezsgő múzeum igazi kuriózum

Pezsgő múzeum

Ha a múzeumra gondolunk, nem feltétlenül az ital jut eszünkbe, pedig akár egy remek pezsgő- vagy bormárka is „kiérdemelhet” egyet. A Törley pezsgő múzeum azért született meg, mert az emberek bizonyára kíváncsiak voltak Magyarország leghíresebb pezsgőjének a vadregényes történetére. A Törley útja már majdnem másfél évszázada indult, ezért a rengeteg információ és feljegyzés mellett, nagyon sok korabeli relikvia is összegyűlt az évtizedek folyamán.

A Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont 2012-ben nyitotta meg a kapuit és bocsájtotta a nagyközönség rendelkezésére a rengeteg látnivalót, amit a pezsgő múzeum rejt. Itt megtekinthetőek a Chevaliers Törley Pezsgőrend, 1886-tól a François család relikviái, illetve a 1955-ben létesült Hungaria Pezsgőpincészet is.

A pezsgő múzeum gyűjteményének az a célja, hogy a látogatók betekintést nyerjenek a Törley cég nem mindig könnyű és dicsőséges 136 évére. Bár a történelem viharában voltak nehéz évek, az elmúlt majdnem másfél évszázadban mégis többnyire dicső korszakra tekinthet vissza.

Print Friendly, PDF & Email