Nyerjen betekintést az olajok világába!

Az olajok világa

A mediterrán konyhára jellemző alapanyagok nélkül semmiképp sem lehet elkészíteni azokat a fogásokat, amitől egy olasz, spanyol vagy épp görög ember mind a tíz ujját megnyalja. Az olajok egyértelműen hozzájárulnak a tökéletes ízek eléréséhez, és bizonyos fajtákat kötelező alkalmazni annak érdekében, hogy a fogás ínycsiklandozó legyen.

Sajnos egyesek nem tulajdonítanak nagy figyelmet ezeknek és aztán meglepődnek, hogy a végeredmény nem kielégítő. Az olajok tekintetében főszerep kell jusson az olívaolajnak, ami az olasz konyha egyik legkedveltebb alapanyaga. Amellett, hogy roppant egészséges és segít az érrendszer helyes működésének megtartásában, még egyedülálló ízzel is rendelkezik, amivel a tradicionális pizzát, spagettit és tésztaféléket különlegesebbé lehet tenni.

Nincs is olyan olasz háztartás, ahol ne lenne legalább egy üveg, extra szűz olíva olaj. Nyilván ezen kívül más olajok is népszerűek, akárcsak a szőlőmagolaj, rizskorpa, sütő olaj. A speciális falatokra vágyók pedig nem hagyják ki a balzsameceteket sem.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin