Nehézség nélkül begyakorolhatóak a latte art alapok

latte art alapok

A hangulatos kávéházakban kiváló képesítéssel rendelkező pincérek végzik a munkájukat. A szaktudásukat a barista tanfolyamok elvégzése által kamatoztatni tudják. A közkedvelt eszpresszó elkészítése türelmet és aprólékos munkát igényel, a pozitív visszajelzés érdekében.

A latte art alapok gördülékenyen elsajátíthatóak az erre létesített képzések elvégzésével. Az alaptudás birtokában lévő kávépincéreknek lehetőségük van a továbbtanulásra és az ismereteik fejlesztésére, valamint újabb technikák elsajátítására.

Az egyik legbámulatosabb része a barista szakmának nagyban elősegíti a pályafutás beindításán munkálkodó személyek útját. Az induló csoportokhoz bármikor lehet csatlakozni, mivel már az alapismeretek adottak, így nem okoz nehézséget a felzárkózás folyamata.

A presszókban használt szakszerű kávégépek segítségével elkészíthető a tökéletes tejhab, ami létfontosságú a minták megalkotásában. A latte art alapok teljes betanulásának időtartama 1 hónapot vesz igénybe, az elsajátítandó anyag teljesen a gyakorlati részre tevődik.

Elengedhetetlen a latte art alapok ismerete a tejeskávék és cappuccinók elkészítéséhez. A minták megalkotásának alapfeltétele a jó minőségű, magas zsírtartalommal rendelkező tej használata, amiből gőzöléssel elkészíthetőek a tejhabbal készült öntési sémák.

Legalapvetőbb habmotívumok közé sorolható a tulipán és a rozetta, persze az elkészítésükhöz pontos munka szükséges és a latte art alapok szakértelme. A képzés elvégzésével a tanulók nemzetközileg elismert kávépincér oklevél büszke tulajdonosai lehetnek.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin