Mindig kell a jó autógumi

Autógumi

Amikor az ősznek vége, és a meteorológiai előrejelzések is hetekig rossz időt mutatnak, tehát a hőmérséklet konstans 7 Celsius-fok alatt van, kötelező a nyári gumi lecserélése. A jó időben helytálló autógumi novemberben már nem teljesít jól, ezért a csúszósabb, hidegebb időben megnő a balesetveszély. Egyes országokban ezt komolyan veszi a rendőrség, és aki novemberben még a nyári autógumi fajtával közlekedik, az egy nagyobb büntetésre számíthat.

Azonban nem csak a törvények miatt kell elvégezni a cserét, hanem a biztonság érdekében. Senki sem gondolhatja komolyan, hogy novemberben vagy decemberben ugyanúgy tapad majd a kocsi a nyári abronccsal. Ennek a meggondolatlanságnak sokszor az eredménye kisebb koccanás, de leginkább városon belül.

A településeken kívül, tehát autópályákon és nemzetközi utakon a veszély sokkal nagyobb, mert ott egy rossz mozdulatkor a személygépkocsi kicsúszhat az útról. Nem vitás, hogy a megfelelő, jó minőségű autógumi elképesztően fontos, és ennek mindig passzolnia kell az adott évszakhoz, szezonhoz.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin