Milyen előnyökkel jár a desztillált víz fogyasztása?

Desztillált víz fogyasztása

Az elegendő mennyiségű vízfogyasztásnak fontos szerepe van egészségünk megőrzésében. De vajon a desztillált víz fogyasztása jár-e bármilyen előnnyel, a sima ivóvízéhez képest? Mivel a víz nem tartalmaz kalóriát vagy cukrot, jobb választás a hidratáltság fenntartásához, mint a szódák és a gyümölcslevek.

Ezek a folyadékok ugyanis telítve vannak cukorral, amelyek kivonják a vizet a szervezetből. Amikor vizet szeretnénk inni, sok lehetőség közül választhatunk. Ihatunk sima csapvizet, forrásvizet, desztillált vizet vagy kútvizet. Mindegyik típusnak megvan az előnye, ugyanakkor kockázatot is hordozhatnak.

Sokan úgy tartják, hogy a desztillált víz fogyasztása egészségtani előnyökkel jár, ugyanis ez a folyadék a forralt víz gőzéből keletkezik. Mások pedig úgy tartják, hogy az ivóvízben található ásványi anyagok fontosak a szervezetnek, ezért tartózkodnak a desztillált víz fogyasztásától. A desztillált víz lényegében nem különbözik más tisztított víztől. Az egyetlen dolog amiben eltér, az a tisztítás módja.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin