Mi a szociális gondozó küldetése?

szociális gondozó

Az idősgondozás hatalmas felelősséggel jár. Nem elég elméletben tudni, hogy mi egy szociális gondozó feladatköre, hiszen a gyakorlatban teljesen más élményekkel kell szembesülni nap mint nap. Ami talán a legfontosabb, az nem más, mint a türelem.

Egy szociális gondozó esetében nagyon fontos az empátia, mivel ez nem egy minden emberre jellemző tulajdonság. Továbbá, a megfelelő és sokoldalú kommunikációs készségre is szükség van az idősellátás során.

Az idősotthonok lakói és úgy általában az idős embereknek nagyon sokat számít, hogyha valaki türelmesen végighallgatja a mondanivalójukat. Csak próbáljuk meg egy pillanatra a helyzetükbe képzelni magunkat! Milyen nehéz lenne, hogyha soha senki nem figyelne már ránk! Feleslegesnek éreznénk magunkat a világban.

Egy jó szociális gondozó a kötelességein kívül megpróbálhat baráti kapcsolatokat kiépíteni a bentlakókkal, akik ezáltal sokkal nyitottabbá válnak. Az Olajág Otthonok jelenleg is alkalmaznak szociális gondozó és ápoló végzettséggel rendelkező személyeket.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin