Kényelmesebb a munka a gyorsdarabolóval

Népszerű szerszámok a gyorsdarabolók.
Népszerű szerszámok a gyorsdarabolók.
Népszerű szerszámok a gyorsdarabolók.

A munkadarabok kézzel való méretre vágása elég lassú folyamat, ráadásul ha rosszul tartjuk a fűrészt, akkor a vágatok ferdék lesznek és nem fognak tökéletesen illeszkedni.

A gyorsdaraboló viszont feledteti velünk az ilyen jellegű kellemetlenségeket, amint elkezdjük használni. Elsősorban asztalos munkák során szokták használni, de fémvágására is alkalmas. A leginkább elterjedt típusoknak a vágókorongos gyorsdarabolók számítanak, de ha a fém munkadarabokon a sorjamentes vágatok kivitelezése a cél, akkor célszerűbb lehet a szalagfűrész használata.

bben az esetben is szükség lesz a felületkezelésre a gyorsdaraboló használata után, viszont sokkal finomabb vágatok elkészítésére alkalmas. A mai modern változatok használata biztonságos, viszont nem árt odafigyelni, mert balesetek mindig történhetnek.

Elvégre amilyen könnyen elbánik a fa és fém darabolásával, olyan könnyen nyisszantja le az ujjunkat is. Ezért érdemes védőkesztyűt és védőszemüveget viselni a gyorsdaraboló használata közben, mert így biztosítható a megfelelő védelem az elpattanó szilánkok ellen.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin