Jó dolog a homokfúvás

Homokfúvás
Homokfúvás

Gyakran problémát jelenthet bizonyos felületeknek a megmunkálása vagy éppen tisztítása. Például egy megfestett beton felületet vagy éppen rozsdás fémvázat nem egyszerű megszabadítani a szennyeződésektől. Ilyenkor kerülhet szóba a homokfúvás. Ez a technika arra alapszik, hogy egy speciális készülékkel 0,3-0,8 milliméter átmérőjű kvarc szemcséket, adott erővel, kompresszor révén lövellünk a felületre. Ennek hatása olyan mintha smirglipapírral dolgoznánk.

Nagyon egyszerű és hatékony a homokfúvás, amit több szinten is alkalmazhatunk. Amennyiben nemcsak tisztítani szeretnénk, hanem például alkotni valami szépet, akkor üveg, fa, fém, kő felületeken gravírozásra is alkalmazható a technológia, a megfelelő szórófej jelenlétében.

Csodálatos rajzok hozhatóak létre vele, ezért megéri akár még többet is megtudni a berendezésről, amelyiket az interneten pár kattintással megrendelhetünk. Ne menjünk el a homokfúvás mellett csak úgy egyszerűen, hanem gondolkodjunk el rajta, hogy talán több szinten is ez lehet a megoldás az aktuális problémáinkra!

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin