A helyes lótartás szabályai

Lótartás

A ló mindig fontos állata volt a magyar népnek. Néhányan a mai napig tenyésztik és versenyeztetik ezeket a gyönyörű jószágokat. Azonban korántsem annyira egyszerű a lótartás, mint ahogy azt gondolják. Rendkívül nagy felelősséggel jár, mindamellett, hogy igen költséges minden kelléket beszerezni. A gazda hozzáállása a paripához is lényeges szerephez jut, ugyanis az állat érzelmekkel rendelkezik.

Néha a ló és a lovas között kapcsolat jön létre, amit szükséges ápolni. Azonban nemcsak a szellemi létét, de a hátas fizikumát is gondozni kell. A lótartáshoz tartozik a megfelelő elszállásolás, a tápanyagok és a takarmány beszerzése, az állat szőrének és a patáinak a gondozása, a mindennapi mozgatása és még rengeteg egyéb feladat.

Nem is gondolná, de a törődéssel megszerezheti a ló bizalmát. A vitaminok és az ásványi anyagok biztosítása is a lótartás része. Természetesen csakis a minőségi anyagokból. Még véletlenül se alkalmazzon ismeretlen eredetű tápanyagokat, csakis a színvonalas termékeket adja a lónak! Ezáltal elérheti, hogy az makkegészséges legyen.

Print Friendly, PDF & Email