Gépkezelő jogosítvány különböző gépekre

Gépkezelő jogosítvány

Ahhoz, hogy valaki jogosult legyen különböző ipari gépek vezetésére, használatára, szüksége lesz ehhez megfelelő engedélyre. Fontos, hogy a gépkezelő jogosítvány egy az állam által elismert országos képzési jegyzékben szereplő tanfolyam elvégzése által legyen megszerezve. Ilyen például egy OKJ-s szóbeli, gyakorlati, írásbeli vizsga teljesítése, ami törvényileg is felhatalmazza a munkavégzése.

A vizsga végén kiállítnak a tanfolyam elvégzéséről, valamint sikerességéről szóló igazolást, illetve amennyiben szükséges munkaköri-szakmai, alkalmassági igazolást is egyaránt.

A gépkezelő jogosítvány csakis a Nemzetközi Közlekedési Hatóság által kiállított feltételeknek eleget tevő tanfolyam elvégzésével szerezhető be.

A vizsgára való bejelentkezés esetén szükséges két darab igazolványkép, szakmai és alkalmassági igazolás, az OKJ-s bizonyítvány hitelesített formája, fénymásolata, személyes adatok, valamint a már meglévő gépkezelő jogosítvány másolata. További információkért látogasson el a Transzportstudium oldalára!

Print Friendly, PDF & Email