Elmúlt a mozgásérzékelős konzoljátékok ideje?

Mozgásérzékelős konzoljátékok

Mindig jelennek meg új technikák, aminek következtében a régebbi kialakítások, már nem lesznek olyannyira kelendők. Ugyanez a helyzet a mozgásérzékelős konzoljátékok esetében is. Mikor kialakításra kerültek ezen termékek, hatalmas újításnak számítottak és mi tagadás, még ma is sokan alkalmazzák ezeket. Azonban a VR sisak már teljesen új élményeket tud nyújtani, amelyek sokkal vonzóbbak lehetnek az érdeklődők számára, de okosan felhasználták a fejlesztők a korábbi mozgásérzékelős technológiát is, hogy egyesítsék azt a VR-al.

Régi vágya sok mindenkinek, hogy teljesen benne legyen egy kedvenc játékában. Ha saját kezünkben akarjuk érezni a fegyvert vagy éppen búvárkodni akarunk, netalán az űrben lebegni, akkor itt az ideje kipróbálni az új technológiát, ami megjeleníti ezeket a csodákat számunkra. Már az internetről is kényelmesen megrendelhető minden olyan kiegészítő, ami aztán teljesen egyedi élményt biztosít. Fiatalok és idősebbek egyaránt élvezni fogják a speciális effekteket és a különböző kihívásokat.

Elmerülve a digitális világ újításaiban úgy gondolhatjuk, hogy mindig azt kell beszereznünk, ami nemrégiben jött ki a gyártósorról. Azonban vannak olyan klasszikussá vált rendszerek, amelyek még sok év múlva is csodás időtöltést garantálnak. A mozgásérzékelős konzoljátékok ideje még nem biztos, hogy lejárt a virtuális valóságot közvetlenül a szemünk elé vetítő technológia megjelenése miatt. A VR nélküli mozgásérzékelős játékok hatalmas előnye, hogy olyan embereket is egy kis tornára sarkallhat, akik amúgy nem sokat használják izmaikat. Gondolhatnánk, hogy furán néz ki valaki, aki egy képernyő előtt ugrabugrál, de mivel másabb ez, mint egy fitnesz adásra tornázni? Lényegében semmivel!

Az eredmény teljesen ugyanaz, sőt közben még jobban is érezhetjük magunkat, mert egy bizonyos célért küzdünk, ami a játék megnyerése, de közben még pozitív hatást is elérünk. Végső soron elmondhatjuk, hogy bár a technológia folyamatosan halad előre, és mindig jelennek meg újdonságok a szórakoztatás maximalizálása érdekében, de vannak olyan rendszerek, amelyek még sok év multán is megállják helyüket és alkalmazásuk akár előnyt is jelenthet, mert mozgásra sarkalja a játékosokat!

Print Friendly, PDF & Email