Befőzéshez használjunk gyümölcs passzírozót!

Gyümölcs passzírozó

Az emberiség évezredek óta tanulja az élelmiszer takarékossághoz szükséges lépéseket. Ezen módszerek között a befőzés is hosszú ideje megállja a helyét, amihez néhány adott alapanyag kell, mint például a gyümölcs passzírozó.

Bár a modern iparban nagyméretű gépek végzik el ezeket a munkákat, hogy utána a befőtteket és lekvárokat a polcokról tudjuk levenni, minden családban akadnak olyan receptek, amelyek anyáról lányára szállnak.

Legyen szó akár a kertekben termett növényekről vagy a kirándulásaink alatt összeszedett gyümölcsökről, bárki készítethet különleges finomságokat.

A tartósítás egy hagyomány, ami hozzájárul, hogy semmi ne vesszen kárba és télen is falatozhassunk a kedvenc termékeinkből. A befőzéshez használt eszközök azonban legyenek nagyon jó állapotban, lehetőleg csak erre a célra fenntartva, hiszen a más ételek főzéséhez használt fakanalak és serpenyők a termék ízében is meg fognak mutatkozni. A gyümölcs passzírozót minden alkalommal takarítsuk le, hogy hosszú évekig használhassuk!

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin