A vodka különleges története

vodka

Északon már a 15. század előtt is készültek alkoholos készítmények, azonban ezek gyakran ihatatlanok voltak. Bár sok ilyen párlat a vodka nevet kapta, semmiben sem hasonlítottak a mai boltban kapható termékekhez, amelyek tényleges múltja a 19. századra tehető. Először Oroszországban és Lengyelországban terjedt el a fogyasztása, amihez az is hozzájárult, hogy az ital elkészítése egyszerű folyamat.

Az etanol mellett vizet tartalmaz, amihez olyan cukrot és keményítőt tartalmazó alapanyagot tesznek, mint például a burgonya. Erősségét tekintve, szinte bármivel találkozunk a piacon, azonban az EU szabványok szerint, a 40 fokos a legelterjedtebb.

Oroszország hamar hozzászokott a fogyasztásához, ami megnövelte az alkoholizmust és az erőszakot, így betiltották a szeszfőzdéket. Persze ez a tilalom nem tartott sokáig, ráadásul a többi országban is elterjedt. A vodka ma már többféle ízben és színben is kapható, minden országban elfogadott a fogyasztása. Az ára 3000 Ft-tól indul és 30.000 Ft is lehet.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin