A réz kábel leggyakoribb felhasználásának területei

Réz kábel

A modern élet már nem el sem képzelhető villany nélkül. A mindennapi rutin során számtalanszor használunk kapcsolókat, világítást, különböző elektromos készülékeket és járműveket. A réz kábel leggyakrabban az elektromos energia egyik pontról a másikra történő átvitelénél használatos, mivel nagyságrendekkel magasabb jelvezető képességgel rendelkezik, mint az alumínium kábel vagy az azonos keresztmetszetű huzal.

Ezen kívül sokkal többször hajlítható törés előfordulása nélkül, mint az alumínium vezeték. A réz kábel számos különféle rézötvözetből állhat, ellentétben az alumíniummal. Ennek köszönhetően, ez a típus sokkal rugalmasabb, így napjainkban szinte minden csatlakozót csak és kizárólag rézhuzalból készítenek.

Mielőtt réz kábelt vásárolna, határozza meg a vezeték keresztmetszetét! Ez a kritérium a hálózat jövőbeli terhelésének nagyságával függ össze. A leggyakrabban előforduló szakaszok fő típusai 0,75- 10 nagyságúak lehetnek. A rézhuzal keresztmetszetének mérési egysége a négyzetmilliméter.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin