A kerítés építése megfontolt döntés kell legyen

Milyen kerítést válasszunk?
Milyen kerítést válasszunk?

Amikor megvásárolunk egy telket, az első lépés, hogy bekerítjük. Ugyanis a kerítés jelentéssel bír: „ez itt magánterület, idegennek semmi keresnivalója idebent!”

Amíg a telek üresen áll, addig megteszi egy dróthálóból készült határvonal is. Csak az a feladata hogy jelezze, annak a területnek már van tulajdonosa. Később, amikor már megépül a ház is a telken, már fontosabb lesz a védelmi funkciója a kerítésnek.

Ilyenkor már masszívabb építményre van szükség, amelyik képes távol tartani a behatolókat. Több lehetőség is adott. Építhetünk kerítést fából, betonból, vasból és akár kőből is. Mindegyik típusnak megvannak az előnyei és amint az lenni szokott, a hátrányai is, ezért jól át kell gondolni, mielőtt komolyabb építkezésbe kezdünk.

El kell dönteni, hogy melyik funkció fontosabb, a védelmi vagy az esztétikai. Érdemes azon is eltöprengeni, hogy melyik megoldás a gazdaságosabb és a tartósabb. Egy jó kerítés hosszú évekig díszítheti és védheti a portát, ezért nem szabad elhamarkodni a döntést, nehogy később megbánjuk.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin